Weerstand

Met weerstand bedoel ik hier niet je gezondheid en of je griep en verkoudheid weet te weerstaan. Nee, met weerstand bedoel ik hier het commentaar vanuit je omgeving wanneer ze merken dat jij wel aan je doel blijft werken.

Je kent vast de opmerkingen wel van ‘ah, doe niet zo flauw en doe gezellig mee, één wijntje maakt toch niet uit?’ ‘Hoe lang ga je dit nog doen?’ ‘Word je niet een beetje dun zo? Sla je niet door?’ etc. etc. etc. Klaarblijkelijk ben je als je regelmatig traint en op je eet- en drinkgewoontes let geen gezellig persoon.

Realiseer je op deze momenten dat het vaak andermans frustratie is omdat ze zelf ook best wat willen maar niet weten hoe of het volhouden lastig vinden. Zolang jij ‘gezellig’ meedoet is het een soort van gedeelde smart is halve smart. Trek je alsjeblieft niets van deze opmerkingen aan want je zult ze gegarandeerd krijgen! Jij hebt jouw doel en je gaat daarvoor! Leg rustig aan je omgeving uit waar je mee bezig bent en waarom. Wees trots op jezelf en dan is jouw omgeving dat uiteindelijk ook. Wie weet zien ze in jou juist een voorbeeld om ook wat te gaan doen!