Eindejaar stress en goede voornemens

Elk jaar is het voor veel van ons een terugkerend iets: eindejaar stress. Wat gaan we doen tijdens de feestdagen? Wat gaan we eten? En we bedenken (wederom) goede voornemens.

Wat belangrijk is, is om vooral te genieten van de feestdagen; de gezelligheid, de lekkere hapjes, drankjes en gerechten. Maar hoe kom je deze periode door zonder kilo’s aan te komen?
Hierbij een aantal simpele tips die iedereen kan toepassen.
– Ga voor de borrel of het diner begint een lekkere wandeling maken, eventueel met je gasten. Eerst een frisse neus en wat beweging. Veel mensen vinden de feestdagen naast gezellig ook’verplichte zitdagen.’ Los je op deze manier ook gelijk op;
– Ben je gewend om te sporten? Sla dat deze dagen dan niet over en ga bijvoorbeeld ’s morgens lekker wat doen;
– Ga je op visite? Werp jezelf op als ‘bob’. Zo voorkom je opmerkingen als ‘neem nog lekker een wijntje.’ Wil je toch alcohol? Rij dan niet en spreek met jezelf een max van bijvoorbeeld twee glazen af. Voel je je de dag erna ook nog fit;
– Stop als je genoeg hebt gehad. Eten weggooien is zonde. Overeten ook. Bewaar het teveel, geef het aan je gasten mee of aan iemand anders in je omgeving;
– Drink voldoende water;
– Eet voor je op visite gaat een kleine, gezonde snack zodat je niet gelijk een schaal hapjes plundert;
– Staart een schaal lekkers je aan? Tel af van 5 naar 0 en bedenk of je nog steeds wat wil pakken. Andere tip is om je te focussen op buikademhaling: adem 2 seconden in en 4 seconden uit en herhaal dit meerdere keren. Gaat dit goed, adem dan 3 seconden in en 6 seconden uit.Hiermee herwin je je focus. Hou ook altijd je doel voor ogen en maak dit het allerbelangrijkste. Niet het snackje.

Dan nog het andere punt; de goede voornemens. Zelf doe ik er niet aan want waarom zou ik ergens op 1 januari mee stoppen of mee beginnen? Wat is er mis met elke andere willekeurige dag van het jaar? Als je iets wil, doe het dan, ga ervoor en stop niet voor je doel bereikt is.
Heb je liever toch hulp om een fitter, strakker, slanker lichaam en een gezondere lijstijl in zijn algemeenheid te realiseren? Geen punt, ik ben er voor je. Ik zorg er samen met jou voor dat je alle toekomstige feestdagen relaxed en fit kunt beleven!

PS: wil je 1 januari starten, dan kan dat natuurlijk:- )!

Fijne feestdagen allemaal en een gezond, gelukkig, gezellig en fit 2018 gewenst!

Blog overzicht