Echappement is trotse sponsor van amazone en instructrice Eline van Koningsveld-Baerts!

Hoe is deze samenwerking tot stand gekomen?
Al jarenlang zijn Eline en ik bevriend en timmert Eline als fervent en succesvolle amazone en instructrice goed aan de weg. Jezelf blijven ontwikkelen is key. Ik, als personal trainer en coach, ga Eline helpen zichzelf nog beter te ontwikkelen. Waarom?
In de (top)sport wordt vaak gedacht dat alleen een paard fit moet zijn. Fout! Paardensport is een teamsport; zowel mens als dier moeten in goede conditie zijn om te kunnen presteren. Een simpel voorbeeld; als de ruiter scheef zit hoe kun je dan verwachten dat het paard in balans loopt? Door het versterken van rug- en buikspieren, de zogenaamde rompstabiliteit, zijn we als ruiter beter in staat om onze houding en de samenwerking met ons paard te verbeteren.
Een ander belangrijk punt is lenigheid. Als ruiter zit je veel in dezelfde houding waardoor je spieren korter kunnen worden. Wanneer wij van ons paard verwachten dat hij kan rekken en strekken dan moeten we dat zelf ook kunnen, toch?!
Als laatste punt; focus. Letten we niet op tijdens het rijden dan is de kans groot dat ons paard andere dingen om zich heen interessanter gaat vinden..

Zelf heb ik 22 jaar paardgereden en weet wat belangrijk is en wat erbij komt kijken als je op een paard zit. Het is niet zitten en wegrijden. Te vaak zien we helaas dat mensen verwachten dat het paard voor hen moet werken. Het is inderdaad werken maar wel sámenwerken!

Met genoemde speerpunten kan ik ook jou helpen. Door middel van (kracht) trainingen en de juiste spiergroepen versterken, je concentratie te verhogen en je algehele conditie te verbeteren, ben ik ervan overtuigd dat ook jij je verder kunt ontwikkelen en nog meer rijplezier kunt krijgen. Want ja, presteren is leuk maar plezier hebben met je paard op een eerlijke manier is het belangrijkste. Herken je bovenstaande en wil je meer weten? Neem dan contact met mij op via www.echappement.nl

Naast paardrijden, het trainen van mens en paard en lesgeven, is Eline ook gespecialiseerd in bioresonantie. Is je dier uit balans en kom je er via de reguliere hulp niet uit? Wellicht kan Eline jouw dier zich weer fit(ter) en in balans laten voelen. Check haar website www.fitterdier.nl voor meer informatie.

Ik kijk uit naar een succesvolle samenwerking!

Bron: Lijf & Gezondheid
Bron: Sportzorg.nl

Blog overzicht