Stoptober

Oktober, de maand dat de blaadjes gaan vallen, het weer wat minder wordt en het binnen juist gezelliger wordt. Voor velen van ons wordt het lastiger om dat warme plekje op de bank te verlaten om te gaan sporten. En hoe gezellig is het om wat extra lekkers te nemen nu het buiten wat minder aangenaam is?!

Oktober; ook de maand van ‘stoptober’. Dè challenge om niet te roken en het liefst na deze maand helemaal niet meer natuurlijk. Anders gezegd; een slechte gewoonte afleren.

We kunnen het ook anders benaderen en ‘stoptober’ inzetten als de maand om te stoppen met het verzinnen van excuses om de dingen die goed voor je zijn niet te doen.

Ga eens de keuken in om wat gezonde snacks te maken als je weet dat je behoefte hebt aan wat lekkers.
Kom die bank af en ga een boswandeling maken en zie hoe mooi de natuur verandert. Niet alleen gezond voor je lichaamsbeweging, ook goed om je hoofd leeg te maken. Je zult zien hoeveel meer energie je hebt na afloop! Ook heb je dan best een keer je gezonde, zelfgemaakte tussendoortje verdiend:- )

Bedenk je daarnaast eens of je je de afgelopen jaren echt zo fit hebt gevoeld tijdens de herfst- en de wintermaanden. Nee?
Wat houd je dan tegen om het nu eens anders te doen?
Ik weet echt wel dat het soms lastig is maar geloof me, je voelt je echt veel beter als je in beweging blijft en je je niet steeds laat verleiden tot minder gezonde keuzes.
Enneh, des te makkelijker ben je straks ‘ zomerklaar’!

Dus..stop met je excuses en maak nu de start om het anders te doen!

Blog overzicht